LiveZilla Live Help
FAGOR
За FAGOR | FAGOR България - ИНТЕРСЕРВИЗ УЗУНОВИ АД. Внос и дистрибуция на домакински електроуреди FAGOR ,EDESA и CATA от Испания: уреди за вграждане, аспиратори, хладилници, перални машини, съдомиялни машини, готварски печки, бойлери, дребни електроуреди, тенджери под налягане, бяла техника и др. Магазини | FAGOR България - ИНТЕРСЕРВИЗ УЗУНОВИ АД. Внос и дистрибуция на домакински електроуреди FAGOR ,EDESA и CATA от Испания: уреди за вграждане, аспиратори, хладилници, перални машини, съдомиялни машини, готварски печки, бойлери, дребни електроуреди, тенджери под налягане, бяла техника и др. Каталог | FAGOR България - ИНТЕРСЕРВИЗ УЗУНОВИ АД. Внос и дистрибуция на домакински електроуреди FAGOR ,EDESA и CATA от Испания: уреди за вграждане, аспиратори, хладилници, перални машини, съдомиялни машини, готварски печки, бойлери, дребни електроуреди, тенджери под налягане, бяла техника и др. Сервизи | FAGOR България - ИНТЕРСЕРВИЗ УЗУНОВИ АД. Внос и дистрибуция на домакински електроуреди FAGOR ,EDESA и CATA от Испания: уреди за вграждане, аспиратори, хладилници, перални машини, съдомиялни машини, готварски печки, бойлери, дребни електроуреди, тенджери под налягане, бяла техника и др. За контакти | FAGOR България - ИНТЕРСЕРВИЗ УЗУНОВИ АД. Внос и дистрибуция на домакински електроуреди FAGOR ,EDESA и CATA от Испания: уреди за вграждане, аспиратори, хладилници, перални машини, съдомиялни машини, готварски печки, бойлери, дребни електроуреди, тенджери под налягане, бяла техника и др.
 
 
 

• Често задавани въпроси

   

Fagor, гаранцията за домашна марка.

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Опитът, който натрупахме, работейки за вас през всичките тези години, ни позволява да знаем вашите нужди и да създадем най-ефективните продукти, за да развием вашето кулинарно изкуство.

 

Ще се смесят ли вкусовете, ако готвя няколко храни едновременно в тенджера под налягане?

Парата не предава и не смесва аромати, така че ако не искате вкусовете на храната да се смесват, използвайте кошницата и опората, тъй като те ще ви позволят да отделите храната и да я предпазите от течността за готвене. Когато искате ароматите да се смесят, просто извадете кошницата и оставете съставките да влязат в контакт с течността. 

 

Как мога да адаптирам любимите си традиционни рецепти към тенджерата под налягане?

Няма универсални насоки и в някои случаи това може да включва процес на проба и грешка. Има обаче три ключови елемента, които трябва да имате предвид, за да постигнете добри резултати.
Време за готвене: Въпреки че времето за готвене варира в зависимост от размера или дебелината на храната, най-общо казано, тенджерите под налягане приготвят храната за около 1/3 от времето на конвенционалните методи за готвене за какво, ако телешкото задушено обикновено продължава 2 часа, в тенджера под налягане ще отнеме само 40 минути
Количество течност: Уверете се, че има достатъчно течност за създаване на пара, обикновено минимум 300 ml/10 fl.oz. Имайте предвид, че колкото по-дълго е времето за готвене, толкова повече течност ще ви трябва. По принцип трябва да се добавят 150 ml/5fl.oz.f за всеки допълнителни 15 минути готвене.
Методи за освобождаване на налягането: Дали трябва да охладите готварската печка веднага или да оставите налягането да спадне от само себе си, зависи от вида на приготвяната храна. Таблицата с времето за готвене показва препоръчителните методи за намаляване на налягането в готварската печка за всички видове храни.

 

Можете ли да готвите с течности, различни от вода, в тенджера под налягане?

Винаги, когато трябва да добавите течност, когато готвите с тенджера под налягане, можете да помислите за добавяне на ароматизиращи течности или сосове, за да подобрите вкуса на вашите ястия. Леки течности, като вино, бира или зеленчуков бульон, могат да се използват свободно до максимално допустимото ниво. Други по-гъсти като сосове трябва да се разредят, за да не загорят. Добавете поне ¼ чаша вода или други леки ароматизирани течности за всеки 2 чаши сос. Що се отнася до млечните продукти като мляко, крема сирене или кисело мляко, те трябва да се добавят след готвене под налягане, тъй като те са склонни да се отделят и оставят подсирен вид на висока температура.

 

Как да освободя налягането на моята тенджера под налягане Fagor?

След като храната приключи с готвенето, свалете съда от котлона. Въпреки че тенджерата под налягане вече не е в контакт с източника на топлина, съдържанието ще продължи да се готви, докато температурата и нивото на налягане спаднат. Има три начина за освобождаване на налягането в тенджера под налягане:

Естественият метод: Храни като бульони, доматени сосове и определени разфасовки месо се възползват от постоянното готвене в тенджерата под налягане, тъй като налягането и естествената температура спадат, след като уредът бъде изваден от котлона. Естественият метод може да продължи от 10 минути до повече от 30 минути, в зависимост от вида на храната и количеството в тенджерата под налягане. Ще разберете кога налягането е спаднало напълно, след като манометърът падне напълно.

Метод със студена вода: В по-голямата си част ще трябва да намалите и освободите налягането при готвене възможно най-бързо, за да спрете процеса на готвене. Най-бързият начин да направите това е внимателно да свалите тенджерата от котлона и да я поставите в мивката. Поставете го в мивката под ъгъл и оставете малко количество студена вода да тече върху капака на тенджерата. Това ще стабилизира температурата и ще принуди налягането да се разсее за няколко секунди. Обикновено ще чуете декомпресиращ звук - почти като съскащо "пукане" - след като цялото налягане бъде освободено.Кога бързо да охладите тенджерата под налягане?

Разликата между използването на бавна готварска печка и метода на естествено охлаждане се определя от храната, която се готви. Деликатните храни като кремове или пресни зеленчуци обикновено изискват метод за бързо охлаждане. За да охладите бързо вашата тенджера под налягане, просто пуснете студена вода върху горната част на тенджерата, докато налягането се освободи. За други храни, като печено месо или ребра, е препоръчително да оставите налягането да намалее естествено, като свалите съда от котлона.

 

Какви корекции трябва да се направят при готвене под налягане на голяма надморска височина?

На голяма надморска височина (2000 метра) водата кипи при температури доста под 100° C. Следователно, когато се готви под налягане на тези височини, времето за готвене трябва да се увеличава с 5% на всеки 1000 фута.

Как да разбера, че моята тенджера под налягане е достигнала точката на максимално налягане?

Всички супер бързи тенджери под налягане са оборудвани с пружинни клапани. Следователно индикаторът за налягане на пружината (червен или син) ще се повиши, което показва, че готварската печка е достигнала точката на максимално налягане. В този момент парата започва да се отделя и огънят трябва да се постави в средната точка. Точно в този момент започвате да отчитате времето за готвене, както е посочено във вашата рецепта. Не намалявайте източника на топлина твърде ниско, в противен случай вътрешната температура ще падне и ще загубите налягане в съда.Не губете време и нерви в обикаляне из магазините и сравняване на цените. Fagor.bg Ви предлага винаги най-добрите оферти и промоции на актуални модели дребна и едра техника от испанския производител Fagor. Знаем, че понякога е много сложно да се направи правилния избор. Затова ние ви предлагаме компетентни консултации с дългогодишен служител на Интерсервиз Узунови АД, запознат от близо с всички аспекти на цялата гама модели уреди Fagor. Защото в повечето случаи транспортирането на закупената стока е сложна организация, свързана не само с допълнителни разходи, но и с време, затова ние Ви предлагаме бърза доставка до всяка врата на територията на България. За да се чувствате удовлетворени не само от покупката но и от доставката, при получаване на пратката поискайте на куриера да я отворите и се уверете, че получавате точно това, което сте поръчали и че то е в перфектно състояние.